BME Környész Wiki

BME Környész: FAQ

Gyakran ismételt kérdések

Mindenféle segítség a honlap használatához

Szükséges a regisztráció?
Hírek olvasgatásához, segédletek le- és feltöltéséhez nem. Ugyanakkor számos funkció csak bejelentkezés után érhető el, illetve csak bejelentkezve fog megjelenni a neved a feltöltéseid mellett. A saját feltöltéseid és a wiki oldalakat is csak bejelentkezve tudod szerkeszteni.

Kik a feltöltők?
Te. És minden szaktársad. Ezért ha rendelkezel ZH- vagy vizsgasorral, gépelt vagy írott jegyzettel, információval, képpel, vagy bármilyen hasznos anyaggal, akkor azt tedd elérhetővé mások számára is. Vagy ha tudomásod van egy ZH időpontról, vidd fel az adatbázisba. Vagy módosítsd a Wikit, ha kedved tarja.
Ez egy közösség hajtotta oldal, máshogy nem megy.

Segédletek használata:
A segédleteket bejelentkezés után tudod elérni. Mapparendszer van - minden tárgynak van egy mappája, a tárgyak pedig a mintatanterv szerinti félév mappájában vannak. Letölteni a kék ikonnal tudsz, de a Dropbox fiókodba is elküldheted egyből a segédletet: [ BME Környész: Küldés Dropboxba ]

A navigáláshoz javascript engedélyezése szükséges!

A fájllista címsorára kattintva rendezheted az egyes oszlopokat növekvő vagy csökkenő sorrendbe.

Hogyan töltsek fel?
Mindig az adott (ahol éppen vagy) mappába tudsz feltölteni, a lap alján lévő űrlap segítségével (lenyitás után). Alap esetben egyszerre egy fájlt, de ha megnyomod, hogy Sok fájlt, akkor egy külön ablakban kezdeményezhetsz tömeges fájlfeltöltést.

Használd a Megjegyzés mezőt egyértelműsítéshez! Hozhatsz létre új mappát is, ha rendezettebben szeretnéd a dolgokat feltölteni.

A feltöltési limit 30 MB, ennél nagyobb fájl feltöltéséhez kérj moderátori segítséget. További információ: BME Környész: Feltöltési limitek

Tömörített fájlt inkább .zip-ben, dokumentumot .docx-ben vagy .pdf-ként, képet .jpg-ként tölts fel, hogy mindenki tudja használni a segédletet, bármilyen platformon.

Az általad feltöltött fájlok adatait később módosíthatod (az ilyen fájlok mellett megjelenő kis ceruzás ikon segítségével). Módosíthatod a fájl nevét is.

A felhasználói profilodon minden feltöltött segédlet kilistázódik.

Lehetséges linkeket is feltölteni a segédletek közé: BME Környész: Linkek feltöltése

Mik azok a kiemelt fájlok?
Kapnak egy felkiáltójelet a listában. Ha sok fájl érkezik be, az Új feltöltések ablakban a kezdőlapon nem tűnnek el. Kiemeltté a saját fájlodat is teheted, utólagos szerkesztéssel.

Mik azok a kedvenc mappák?
A segédleteknél a mappák melletti könyvjelző ikonra ( ) való kattintással felveheted az adott mappát a kedvenceidhez. Így a megjelenő legördülő menüvel gyorsan odanavigálhatsz, illetve a kezdőlapon a friss feltöltések blokk Saját mappák nevű füle alatt csak a kedvenc mappáid feltöltéseit listázza a rendszer.

Hogyan küldhetek be hírt?
Bejelentkezés után a jobboldali, bejelentkező menü helyén van a link. Beküldés után a hír nem automatikusan kerül ki, de igyekszünk hamar moderálni. Bármiről küldhetsz, ami szerinted kapcsolódik az oldal témájához, és többeket érdekelhet.

Moderáció van?
Van, de csak alapszinten. Leköt minket a spamrobotokkal való elkeseredett küzdelem. A lényeg a jogi nyilatkozatunkban van: http://bmekornyesz.hu/page.php?9

Mi az a ZH Naptár?
A ZH Naptár oldalára navigálva tudsz új eseményt (ZH időpontot) felvenni, amely aztán Az élet harc dobozban is kilistázódik a kezdőlapon.

Mi az a Wiki?
Itt minden tantárgyhoz és sok más dologhoz találhatsz információt. Az oldalakat bejelentkezve Wikipedia szerűen bárki, bármikor szabadon szerkesztheti, átírhatja vagy frissítheti.
Tartsátok frissen, tegyétek teljessé!
A wiki nem csak tantárgyak leírásához használható.
További infó a wiki kezdőlap alján.

Hogyan érhetem el a Segédleteket gyorsabban?
http://msc.bmekornyesz.hu
http://bio.bmekornyesz.hu
http://biomsc.bmekornyesz.hu

Hova lett a jegyzetbörze?
A régi hirdetéskezelő rendszerben sok volt a biztonsági rés, szóval megszüntettük. Helyette fórum alapokon működik a dolog. Szabályok és működés: http://bmekornyesz.hu/plugins/forum/forum_viewforum.php?6



Ez a 10. verzió. Az oldal utolsó módosítása: 2012. 09. 17. 15:50, resist
Eredetileg létrehozta: 2012. 08. 21. 04:21, resist
Szerkesztők: resist

Keresés