BME Környész Wiki

Közlekedési technika

Na ez az a tárgy, amiről fogalmam sincs, hogy mit keres a tantervünkben, és hogy egyáltalán ki volt az az idióta, aki kitalálta, hogy ez nekünk jó lesz. Vagy egyáltalán bárkinek jó lesz.

Tovább rontja a tárgy esélyeit, hogy az előadást három óra lyuk előzte meg nálunk.

Három(HÁROM!!) kredit, elméletileg három(gyakorlatilag kettő) zárthelyi. A félév első felében egy fiatal oktató(Soltész Tamás) beszél mindenféle általános közlekedési ismeretekről. Utak besorolása(?!), csomópont tipusok(?!!), és hasonló érdekesebbnél érdekesebb, és főleg nagyon hasznos dolgok. A zéhára készülni kell, de nem vészes, inkább a tárgy iránt érzett ellenszenv leküzdése volt nehéz, mint maga az effektív készülés.

A második negyedévben egy idősebb közlekes bácsi tartotta(neki a nevét sem sikerült megjegyeznem:(). Ő mindenféle járműtechnikai dolgokról beszélt, hogy hogy működik a tengelykapcsoló, meg ilyesmik. Az első órán levezette szépen, differenciálegyenlettel, hogy a vonat sínen megy, szóval elég masszív arc. Javít a helyzeten, hogy szerintem évtizedek óta ugyanazt a kérdéssort adja ki zéhán, szóval nem kell félni.

A tárgy jó esélyekkel indul a képzés legértelmetlenebb tárgya címért.

Ez a 2. verzió. Az oldal utolsó módosítása: 2015. 01. 07. 08:05, oliver.csikvari
Eredetileg létrehozta: 2015. 01. 07. 08:04, oliver.csikvari
Szerkesztők: oliver.csikvari

Keresés